Tuontirajoitusten vaikutukset näkyvät kylmäaineen markkinahinnassa

16.10.2017

EU:n F-kaasuja sisältäville kylmäaineille asettamat tuontirajoitukset ovat nostaneet tuntuvasti kylmäaineiden markkinahintoja. Muutokset ovat olleet enennäkemättömän nopeita ja voimakkaita, ja on oletettavaa että tuontirajoitusten kiristyessä hinnat nousevat edelleen. Osa valmistajista on jo ilmoittanut lopettavansa joidenkin F-kaasuja sisältävien kylmäaineiden vamistamisen kokonaan, ja siksi esim. R404A:n saatavuutta ei voi kovin pitkäksi aikaa taata. 

Tässä tilanteessa etenkin uudempien R404A laitosten kohdalla kannattaa alkaa miettimään vaihtoa R404A:n korvaaviin kylmäaineisiin (R448A ja R449A). Näiden kylmäaineiden saatavuus on taattu pidemmäksi aikaa, niitä saa säädösten puitteissa käyttää vuoteen 2030 asti, ja niiden markkinahinnat ovat maltillisempia kuin R404A:n. Kylmäainevaihdosta voi kysyä lisää myynnistämme, numerossa 0405050804.

Voimakkaiden muutosten seurauksena Kylmä-2000 Oy muuttaa HFC kylmäaineiden hinnoittelun katepohjaiseksi. Tämä mahdollistaa nopeamman reagoinnin muutosten edessä, kun seuraamme päivän hintaa. Muutos myös auttaa pitämään asiakkaiden hinnat kohtuullisina kun nettohinnat nousevat poikkeuksellisen voimakkaasti. Tällä mallilla hinta muuttu myös alaspäin, jos markkinahintaa laskee. 

Lisää tietoa kylmäaineiden markkinatilanteesta voi lukea kylmätukkuri Combi Coolin uutiskirjeestä: CombiCool uutiskirje syyskuu.pdf